Activitat Física i Salut

Entrevista a la Dra. Anna Puig Ribera, col·legiada 8989. La Dra. Anna Puig Ribera té a les espatlles una llarga trajectòria dedicada a la investigació dels beneficis de l’exercici físic….

L’activitat física com a eina per a la millora del benestar de les persones que es troben ingressades per trastorns mentals severs. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) estima que…

Els professionals de l’activitat física i l’esport programen, dirigeixen i executen programes d’educació física, exercici físic i activitat fisicoesportiva en totes les seves vessants i dirigits a tota la ciutadania….

Fa més de deu anys que treballo en el món de l’exercici físic de la salut i en alt rendiment i, d’altra banda, he estat col·laborant amb fisioterapeutes i nutricionistes per ajudar les persones a millorar la seva qualitat de vida.

“Compartir de tant en tant la visió del Perfeccionament Global (PG) amb els professionals del nostre món enriqueix enormement aquesta filosofia i el meu treball”. Així comença David Jurado Fernández (col. 8241) a parlar-nos de l’harmonia, base del PG.

L’activitat física afavoreix la salut mental de les persones adultes i sembla una bona estratègia per combatre els efectes psicològics durant la pandèmia de la COVID-19.

És important recalcar que la fisioteràpia, l’osteopatia i les ciències de l’activitat física i l’esport és complementen perfectament.

Vaig estudiar Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport a l’INEFC de Barcelona. En començar volia dedicar-me a l’educació, però a tercer vaig tenir la sort de fer l’assignatura “Principis i bases de l’ensenyament de l’activitat física i l’esport adaptat”, en la qual ens van permetre fer unes petites pràctiques laborals.

Des de l’any 2009 la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona organitzen conjuntament el concurs Planter de Sondeigs i Experiments. El Departament d’Educació Física del Liceu Espanyol Luis  Buñuel de París hi ha participat sobre la percepció del perill del sedentarisme en l’alumnat.

Arran del confinament obligat per la COVID-19, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) es va plantejar que s’havien de donar indicacions a les colles perquè mentre no es poguessin fer castells, tots els seus protagonistes, els castellers i les castelleres, es preparessin físicament com cal.