Activitat Física i Salut

Fa més de deu anys que treballo en el món de l’exercici físic de la salut i en alt rendiment i, d’altra banda, he estat col·laborant amb fisioterapeutes i nutricionistes per ajudar les persones a millorar la seva qualitat de vida.

“Compartir de tant en tant la visió del Perfeccionament Global (PG) amb els professionals del nostre món enriqueix enormement aquesta filosofia i el meu treball”. Així comença David Jurado Fernández (col. 8241) a parlar-nos de l’harmonia, base del PG.

L’activitat física afavoreix la salut mental de les persones adultes i sembla una bona estratègia per combatre els efectes psicològics durant la pandèmia de la COVID-19.

És important recalcar que la fisioteràpia, l’osteopatia i les ciències de l’activitat física i l’esport és complementen perfectament.

Vaig estudiar Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport a l’INEFC de Barcelona. En començar volia dedicar-me a l’educació, però a tercer vaig tenir la sort de fer l’assignatura “Principis i bases de l’ensenyament de l’activitat física i l’esport adaptat”, en la qual ens van permetre fer unes petites pràctiques laborals.

Des de l’any 2009 la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat de Barcelona i la Universitat Autònoma de Barcelona organitzen conjuntament el concurs Planter de Sondeigs i Experiments. El Departament d’Educació Física del Liceu Espanyol Luis  Buñuel de París hi ha participat sobre la percepció del perill del sedentarisme en l’alumnat.

Arran del confinament obligat per la COVID-19, la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) es va plantejar que s’havien de donar indicacions a les colles perquè mentre no es poguessin fer castells, tots els seus protagonistes, els castellers i les castelleres, es preparessin físicament com cal.

El Programa EUPAP (A European Model for Physical Activity Prescription) té com a finalitat implementar un model de prescripció i planificació de programes d’exercici físic individualitzat (PEFI) en l’àmbit sanitari, i fer-ho amb la creació de vincles amb l’àmbit esportiu i comunitari.

El Departament de Salut va suggerir que des del Projecte EUPAP-Cat es poguessin difondre exercicis saludables per a la gent que hagi de quedar-se a casa, per a un perfil de persona adulta sedentària i sense clínica.

COL·LEGIADA 13823

Laura Garcia és l’ànima o la gran emprenedora de la Cursa de la Dona de Girona, una cita ja consolidada, diferent, perquè pot durar un sol dia o que implica canvi d’estils de vida… i solidària, no cal oblidar-ho.

.