Activitat Física i Turisme al Medi Natural

Després de l’article publicat en aquest mateix Docusport.cat, en què es comentava la legislació de TE i TES a l’Estat, ara fem una passa més i volem saber la realitat de la pràctica professional al medi natural amb dos agents igualment rellevants: els/les professionals i les empreses que contracten aquests professionals.

Les activitats al medi natural, ja siguin d’oci actiu i/o esport, viuen des de ja fa uns anys la incorporació d’un  important nombre de nous practicants que hi surten a córrer, nedar, passejar, que hi van amb bicicleta de muntanya, fan escalada, etc.

COL·LEGIADA 61344

Nascuda a Mont-roig del Camp (Baix Camp), està sempre en marxa, i en el camí del Nord, viu i treballa a Girona. Tot plegat l’ha portada a escriure i publicar el llibre Marxa nòrdica. Manual pràctic. En aquesta entrevista, doncs, ens havia de parlar de la seva passió.

.

Marxa nòrdica. Manual pràctic Autora: Cristina Borràs (col. 61344) Pàgines: 96 Lloc i data d’edició: Valls, octubre del 2019 Editorial: Cossetània Edicions Col·lecció: “Manuals de muntanya”, núm. 11 Caminar és…

Anàlisi comparativa de la legislació en matèria de les titulacions de tècnic esportiu (TE) i tècnic esportiu superior (TES) en l’especialitat d’esports d’hivern a Espanya

Els últims anys s’han començat a desenvolupar estudis sobre la sinistralitat en esports de muntanya, tant a diverses regions del territori espanyol(1), com en altres països(2), i tots evidencien el gran creixement de sinistres produïts durant la pràctica d’activitats esportives al medi natural (AEMN).

Anàlisi de l’oferta i la demanda en el turisme de les pràctiques d’activitats físiques d’aventura a la natura. Estudi de cas de l’Alt Empordà D’entrada podem vincular les pràctiques d’activitats…

L’esport a l’aire lliure cada vegada és més habitual. Trobar espais on poder fer tot tipus d’exercici en solitari o en grup s’ha convertit en un objectiu per a moltes persones i col·lectius.