Activitat Física i Turisme al Medi Natural

Amb aquest article acabem la sèrie dedicada als parcs naturals de les quatre províncies de Catalunya. Ens hem referit als que hi ha a Girona (enllaç), els que es poden…

Amb aquest article seguim la sèrie dedicada als parcs naturals de les quatre províncies de Catalunya. Ja ens hem referit als que hi ha a Girona (enllaç) i els que…

Amb aquest article, seguim la sèrie dedicada als parcs naturals de les quatre províncies de Catalunya. Girona és la província que concentra un nombre més elevat de parcs naturals de…

Amb aquest article, comencem una sèrie dedicada als parcs naturals de les quatre províncies de Catalunya. La demarcació de Lleida és molt més que la plana que sovint li dona…

Lloret de Mar va acollir el novembre del 2021 el primer Congrés Mundial de Turisme Esportiu (WSTC 2021). L’esdeveniment va reunir un total de 500 inscrits, que van poder assistir…

Després de l’article publicat en aquest mateix Docusport.cat, en què es comentava la legislació de TE i TES a l’Estat, ara fem una passa més i volem saber la realitat de la pràctica professional al medi natural amb dos agents igualment rellevants: els/les professionals i les empreses que contracten aquests professionals.

Les activitats al medi natural, ja siguin d’oci actiu i/o esport, viuen des de ja fa uns anys la incorporació d’un  important nombre de nous practicants que hi surten a córrer, nedar, passejar, que hi van amb bicicleta de muntanya, fan escalada, etc.

COL·LEGIADA 61344

Nascuda a Mont-roig del Camp (Baix Camp), està sempre en marxa, i en el camí del Nord, viu i treballa a Girona. Tot plegat l’ha portada a escriure i publicar el llibre Marxa nòrdica. Manual pràctic. En aquesta entrevista, doncs, ens havia de parlar de la seva passió.

.

Marxa nòrdica. Manual pràctic Autora: Cristina Borràs (col. 61344) Pàgines: 96 Lloc i data d’edició: Valls, octubre del 2019 Editorial: Cossetània Edicions Col·lecció: “Manuals de muntanya”, núm. 11 Caminar és…

Anàlisi comparativa de la legislació en matèria de les titulacions de tècnic esportiu (TE) i tècnic esportiu superior (TES) en l’especialitat d’esports d’hivern a Espanya

Els últims anys s’han començat a desenvolupar estudis sobre la sinistralitat en esports de muntanya, tant a diverses regions del territori espanyol(1), com en altres països(2), i tots evidencien el gran creixement de sinistres produïts durant la pràctica d’activitats esportives al medi natural (AEMN).