La màgia del Cross Training – Docusport

Share this post

La magia del cross training

 • Autor: Josep Carles Peris (col. 60410)
 • 206 pàgines
 • Editorial: publicació independent
 • Data: setembre del 2023

 

Els humans estem dissenyats per moure’ns i fer exercici físic. Però les vides que portem sovint ens encaminen cap al sedentarisme. En un món que va a tota velocitat, l’exercici físic pot quedar fàcilment oblidat i relegat, amb conseqüències molt negatives per a la salut. Per combatre aquest oblit, i convertir l’esport en un hàbit vital, el professor universitari i entrenador, company col·legiat Josep Carles Peris (col. 60410) ha escrit La magia del cross training.

El llibre serveix, per una banda, com a presentació d’aquesta disciplina. El cross training és la fusió d’exercici funcional, càrdio, gimnàstica i aixecament de peses, tot combinat en un còctel de diversió i desafiament que els darrers anys s’ha convertit en una pràctica molt popular. Es tracta d’un entrenament d’alta intensitat que, tot i això, s’adapta al nivell dels participants i hi admet tant principiants com experts.

En aquest llibre, Peris, que ha exercit com a entrenador de cross training durant molts anys, exposa els fonaments de la disciplina i proporciona els consells que han ajudat milers de persones a iniciar-s’hi i a practicar-lo. L’autor l’ha escrit per ajudar a trobar el camí fins a l’exercici a totes aquelles persones que senten respecte o prevenció envers la pràctica d’aquesta modalitat esportiva. I, a la vegada, per a aquells que ja porten temps en la disciplina del cross training, perquè puguin, en les seves pròpies paraules, “aprendre a optimitzar el seu camí” i trobar “una millor versió d’ells mateixos”.

L’autor explica que la idea d’escriure l’obra va sorgir quan la seva mare li va demanar que volia començar a entrenar-se amb ell. A través del seu procés d’entrenament va poder conèixer de primera mà les emocions i sensacions d’algú que comença a practicar el cross training i analitzar el procés per compartir-ne les lliçons.

 

Més enllà de l’esport

El llibre desgrana la història i origen de la disciplina, l’impacte i  la influència de les seves comunitats i dona consells i assenyala errors en situacions concretes que hi tenen a veure. Però també parla de mentalitat, de nutrició i de recuperació, amb l’objectiu d’ajudar els lectors a superar més fàcilment els obstacles que es trobin en la seva vida quotidiana, en àmbits que no necessàriament han de tenir a veure amb l’esport.

Les eines del llibre, afirma Peris, volen ajudar les persones que el llegeixen a arribar “al seu millor nivell” i a convertir en una prioritat la salut mental i física. L’autor els recorda que una pràctica constant d’esport i una bona forma física són a l’abast de tothom, comencin des del punt de partida que comencin. I que el més important és fer el primer pas. La magia del cross training vol ser una guia i la guspira d’aquest procés.

 

El llibre es pot adquirir a Amazon al següent enllaç.

 

Índex:

 • Introducció
 • El nostre gran enemic: el sedentarisme
 • La píndola màgica: l’exercici
 • Voler no sempre és poder
 • Tot sobre el cross training
 • Passa a l’acció
 • El teu primer dia, mes i any: de camí cap a la teva millor versió
 • Pensament llavor
 • Els secrets de l’èxit en el cross training
 • La recuperació després d’un Wod. Què faig?
 • El que no es mesura no es millora
 • Una nova vida
 • Glossari de termes habituals en el cross training

 

Josep Carles Peris (col. 60410) és graduat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per la Universitat Rovira i Virgili i ha cursat el Màster de Readaptació en l’Activitat Física i en la Competició Esportiva de la Universitat de Girona. Actualment exerceix com a professor universitari a l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport de Barcelona i com a entrenador de crossfit a Zois Crossfit.

 

 

 

 

 

 

Comparteix:

Related Post

ABRIL 19, 2024

Recomanacions esportives de...

Un altre any s’acosta Sant Jordi i volem que, en aquesta diada, l’esport...

SETEMBRE 21, 2023

Orientació en el medi

Autor: Toni Muné (col. 12532) 112 pàgines Editorial: Cossetània Data: novembre del...

MAIG 24, 2023

Els valors del futbol i la...

En aquest article Jordi Osua Quintana (col. 58621), autor del llibre ‘Vázquez...

ABRIL 18, 2023

Recomanacions esportives de...

  Tot i que no acostumi a ser-ne el protagonista principal, l’esport i tot allò...

NOVEMBRE 21, 2022

Fer conèixer els Pirineus...

Juga i coneix els Pirineus Autor: Josep Carles Peris 48 pàgines Editorial: Publicació...

OCTUBRE 10, 2022

L’EFBE o Educació...

Lo que funciona en tu clase. Educación Física basada en evidencias. Autor: Domingo...