L’esperit del Concurs Fotogràfic – Docusport

Share this post

Un conjunt de més de cinquanta fotografies, expressió dels valors i les emocions que generen l’activitat física i l’esport, es poden visitar en tot moment al web del Col·legi. És un mosaic que any rere any es va ampliant.

Ara que novament s’ha obert el termini per participar al Concurs Fotogràfic, és un bon moment per visitar les edicions precedents i repassar la multiplicitat de temes que sempre han posat en relleu l’esperit que va portar el Col·legi a crear-lo ara ja fa dues dècades, concretament un llunyà 1999.  

Igualment, és un bon moment per conèixer amb una mica més de detall què hi ha darrere de les fotografies premiades en l’edició del 2019, el premi de les quals s’havia de lliurar a la reunió de l’Assemblea General, que de moment no s’ha pogut dur a terme.

Es poden repassar totes les fotografies premiades a les edicions del Concurs Fotogràfic al web del Col·legi (enllaç)

Concretament, les fotografies premiades van ser:

  • Focus, de Gerard Alemany Mora (col. 55660), declarada guanyadora del Concurs Fotogràfic sobre Activitat Física i Esport 2019
  • Rodes al pati, d’Héctor de Luna Moreno (col. 5773), declarada guanyadora del Premi Especial World Roller Games 2019 Barcelona

Gerard Alemany, nedador de mar oberta

La fotografia està feta a tocar de la cala del Molí, a Sant Feliu de Guíxols. Vaig acompanyar-hi un amic a nedar per primer cop a mar oberta des de cala Ametller fins a cala Mussols, a tocar de la platja de Sant Pol, i tornar. Un recorregut brutal. Vam tenir un dia esplèndid, amb la mar plana. Quan vam tornar vaig seguir nedant sol cap a la cala del Molí, que quedava a l’altre costat d’on veníem. El color de l’aigua era espectacular.

El protagonista hi soc jo mateix. Aquí és on sorgeix la complexitat. En veure aquell indret i el fons amb tanta visibilitat i tan poc profund, em vaig proposar immortalitzar el moment amb la càmera que duia. Era una GoPro7 Black i aquell dia havia incorporat un Dome (que és un accessori que permet allunyar la línia de la superfície de l’aigua de la lent i, per tant, fa que es pugui veure molt més fàcilment en una fotografia el que hi ha fora de l’aigua i el que es veu a sota, tot alhora). Com que anava sol, vaig utilitzar una tècnica que ja havia fet servir en situacions semblants prèviament i que havia funcionat molt bé: fer-me una autofoto fixant la càmera en una roca i deixar que fes fotos en mode Time Lapse Photo 0.5, és a dir, que es disparés una foto cada 0,5 segons mentre jo nedava per la zona. Tenint en compte que la càmera duia el Dome, havia de procurar, a més, de mantenir mitja superfície del Dome dins l’aigua i mitja fora per aconseguir l’efecte desitjat.

En revisar les fotografies després d’haver-me fet la típica paella post-swim, la sorpresa va ser comprovar que una de les fotografies havia quedat tan bé; va ser brutal. Si les condicions no haguessin estat tan bones, sobretot quant a llum i estat del mar, hauria estat impossible.

Com a apassionat de la fotografia i de la natació en aigües obertes, estic encantat que la foto hagi pogut guanyar el premi!

Em vaig proposar immortalitzar el moment amb la càmera que duia

Héctor de Luna Moreno recorda el moment

El Premi Especial World Roller Games de Barcelona, curiosament, no es va fer a les instal·lacions on se celebrava aquest esdeveniment internacional, sinó en un centre educatiu al Vallès Oriental, tal com ens recorda l’autor, que ja no treballa en aquest institut. Ell mateix ens explica els detalls de la imatge.

“La fotografia la vaig fer durant el curs escolar 2017-2018 a l’INS Marta Mata, que està situat a Montornès del Vallès, durant la setmana d’activitats amb rodes, que formen part dels continguts que preparaven els alumnes de 4t d’ESO que cursaven l’optativa Comitè Esportiu (dinamització de patis), una proposta que hi va començar el curs 2016-17. Els alumnes que fan l’optativa organitzaven l’activitat i la resta de l’alumnat de l’institut  en poden gaudir, a més a més que molts alumnes es traslladen a l’institut amb patinets i bicicletes”.

La fotografia, en blanc i negre, respon a un caire especial. Com ens recorda l’Héctor, “el seu estil clàssic i minimalista atorga total protagonisme al subjecte o objecte de la fotografia”. En aquest cas, ben segur que tots dos alhora.

El blanc i negre atorga un total protagonisme al subjecte o objecte de la fotografia

El premi de tots

Més enllà del concurs en si mateix, el COPLEFC busca la complicitat de tot el col·lectiu i especialment dels aficionats a “congelar” els batecs de l’activitat física i l’esport, i per això sempre vol agrair la participació a tots els concursants. Amb aquesta finalitat el lliurament s’incorpora a la reunió de l’Assemblea General habitualment (enguany en serà l’excepció) i esperona tothom a prendre-hi part.

Concurs Fotogràfic sobre Activitat Física i Esport 2020
Comparteix:

Related Post

MARç 20, 2024

“Per un Col·legi fort,...

Pere Manuel Gutiérrez (col. 8570) va revalidar, en les eleccions del 31 de gener...

DESEMBRE 13, 2023

“Quan corro és quan penso...

Alícia Martínez Jiménez (col. 69475) té 68 anys, però ocupa el temps fent dues...

JUNY 28, 2023

“La gamificació pren cada...

Anaïs Buffa Arroyo (col. 68158) ha estat una de les guardonades amb el premi a millor...

GENER 27, 2021

“Secció COPLEFC” a...

Durant el confinament, en una de les reunions de treball amb totes les delegacions del...

ABRIL 16, 2020

Cesc Escolà viu a ritme de...

COL·LEGIAT 62560 Operación Triunfo té com a responsable de la condició física dels...

ABRIL 1, 2020

Elena Díez, al capdavant del...

COL·LEGIADA 53340 Amb una important experiència municipal prèvia, ja fa temps que...