Coop d’EFecte – Docusport

Share this post

El grup de formadors Coop d’EFecte es va crear l’any 2014, sota l’aixopluc del Centre d’Innovació i Formació en Educació (CIFE) de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

La necessitat d’un grup de mestres i professors d’Educació Física per intercanviar experiències, repensar estratègies d’actuació i elaborar materials al voltant de l’àrea d’Educació Física va motivar la creació d’un grup de treball i, posteriorment, un grup de formadors. Actualment compta amb tretze membres, deu dels quals són mestres d’escola o professors d’institut i tres són professors de la UVic-UCC. D’aquests components, tres són col·legiats del COPLEFC; concretament: Núria Berenguer (col. 61617), Margo Prat (col. 7380) i Joan Arumí (col. 8821).

A la imatge, set membres del Coop d’EFecte a l’XI Congrés Internacional d’Activitats Físiques Cooperatives, celebrat a Avilés l’any 2018

Durant aquests anys i gràcies a l’intercanvi de bones pràctiques, els membres del grup han anat creant un model pedagògic propi en l’àrea de l’Educació Física, sobre el qual han realitzat recerca i han presentat els resultats en diferents congressos d’Educació Física, articles i altres publicacions. Aquest model pedagògic es basa en la hibridació d’estratègies didàctiques com ara l’aprenentatge cooperatiu, el model d’educació esportiva o l’avaluació formativa que permeten un enfocament competencial de l’ensenyament de l’Educació Física. 

Un dels materials
de Coop d’EFecte

El plantejament de les seves formacions combina la reflexió sobre la pràctica, a través de les experiències autèntiques dels mestres i professors del grup, i els continguts teòrics i de recerca per consolidar el model pedagògic. Tot plegat amb la finalitat de provocar la innovació i la transformació de l’àrea de l’Educació Física.

El grup ha realitzat diverses formacions i assessoraments a la ciutat de Vic, a Olot o a Manresa per donar a conèixer el model pedagògic propi del Coop d’EFecte i posar-lo en pràctica a les escoles i als instituts. Els resultats obtinguts al llarg de la seva ja dilatada trajectòria, així com les evidències obtingudes han demostrat que es tracta d’un model altament transformador pel fet de centrar la docència en l’aprenentatge, és a dir, l’alumnat, i també per l’aposta en el canvi de rol en els docents, a hores d’ara més necessari que mai.

https://youtu.be/xMcOHqdDufc
Un exemple de menys de dos minuts, amb la seva concepció teòrica:
s://drive.google.com/file/d/1UTcxK9Yz485RVohmawKc7MTfnwxtY4ov/view

La finalitat és provocar la innovació i la transformació de l’àrea de l’Educació Física

Tots els Coop d’EFecte

Al web de Coop d’Efecte  es pot trobar més informació del grup: tots els seus membres, per posar-hi cara; les publicacions existents, com ara articles presentats en congressos, però també alguna concretada en el llibre Educa’ls per cooperar; així mateix, material pràctic, propostes d’Educació Física en confinament, ja siguin d’activitat física, hàbits saludables, expressió i comunicació corporal, joc motor i temps de lleure, psicomotricitat en educació infantil, o bé activitats “multidimensió”; també s’hi poden trobar lectures interessants relacionades amb el treball cooperatiu: Coop d’EFecte.

També es pot establir contacte amb el grup i interactuar-hi mitjançant correu electrònic: coopdefecte@gmail.com o bé, més ràpidament, per Twitter: @coopdEFecte.

Coop d’EFecte

 

Comparteix:

Related Post

MAIG 9, 2024

EFCool, Educació Física de...

En aquest article, les professores i investigadores Eloísa Lorente Catalán (col. 5731)...

GENER 3, 2024

Expressió corporal per a la...

No és cap secret que en els contextos educatius, com en tots els àmbits de la societat,...

JULIOL 27, 2023

Els projectes...

En aquest article, el Dr. Eric Roig Hierro (associat 042272) i el Dr. Albert Batalla...

ABRIL 8, 2022

Créixer i respectar, Move IN

A Move IN treballem i acompanyem en el desenvolupament personal i fomentem i potenciem...

GENER 18, 2021

Orgullosa, futbol per a la...

Des de fa tres anys l’INEFC Barcelona col·labora amb la Federació Catalana de Futbol...

DESEMBRE 14, 2020

El Baròmetre de...

El COPLEFC, mitjançant l’equip de treball #EFteam, amb membres experts de la Comissió...