Tu pots! Esport i activitat física sense excuses – Docusport

Share this post

L’esport i l’activitat física milloren la salut cardiovascular, la resistència muscular i la força, incrementen el rendiment intel·lectual i l’autoestima, redueixen l’ansietat i l’estrès i alenteixen el procés d’envelliment biològic. Llavors, perquè ens costa tant fer-ne?

Moltes tasques de cada dia comporten activitat física. Fer-les correctament ens permetrà gaudir de grans beneficis per a la salut

Aquest llibre vol acabar amb les excuses i ajudar a trobar l’esport adequat per a cadascú −independentment de la condició o l’edat−, també vol ensenyar a alimentar-nos correctament, a preparar-nos per fer exercici i a prevenir les lesions. Fins i tot hi podrem descobrir com mantenir-nos en forma sense sortir de casa. Tenir una vida activa no és difícil, ni car, ni demana gaire temps: només cal una mica d’esforç i compromís i integrar l’exercici al dia rere dia.

  • “Una hora al dia d’exercici moderat és suficient per pal·liar els efectes de jornades laborals de vuit hores en feines sedentàries o amb molt poca activitat física”.
  • “Cal buscar un esport o una activitat física que ens motivin, intentar fer-los en bona companyia i integrar-los a la rutina diària”.

Javier Peña (col. 9840) és professor de la UVIC-UCC, on dirigeix el Centre d’Estudis en Esport i Activitat Física (CEEAF) i participa en el grup de recerca Sport Performance Analysis (SPARG). Ha fet d’entrenador, preparador físic i consultor de diversos equips i esportistes.

Comparteix:

Related Post

GENER 26, 2023

“Qualsevol activitat...

Entrevista a la Dra. Anna Puig Ribera, col·legiada 8989. La Dra. Anna Puig Ribera té a...

GENER 16, 2023

Activitat física i trastorns...

L’activitat física com a eina per a la millora del benestar de les persones que es...

NOVEMBRE 21, 2022

Fer conèixer els Pirineus...

Juga i coneix els Pirineus Autor: Josep Carles Peris 48 pàgines Editorial: Publicació...

NOVEMBRE 2, 2022

I tu, ja saps amb qui...

Els professionals de l’activitat física i l’esport programen, dirigeixen i...

OCTUBRE 10, 2022

L’EFBE o Educació...

Lo que funciona en tu clase. Educación Física basada en evidencias. Autor: Domingo...

AGOST 3, 2021

“M’has canviat la vida”

Fa més de deu anys que treballo en el món de l’exercici físic de la salut i en...