Tu pots! Esport i activitat física sense excuses – Docusport

Share this post

L’esport i l’activitat física milloren la salut cardiovascular, la resistència muscular i la força, incrementen el rendiment intel·lectual i l’autoestima, redueixen l’ansietat i l’estrès i alenteixen el procés d’envelliment biològic. Llavors, perquè ens costa tant fer-ne?

Moltes tasques de cada dia comporten activitat física. Fer-les correctament ens permetrà gaudir de grans beneficis per a la salut

Aquest llibre vol acabar amb les excuses i ajudar a trobar l’esport adequat per a cadascú −independentment de la condició o l’edat−, també vol ensenyar a alimentar-nos correctament, a preparar-nos per fer exercici i a prevenir les lesions. Fins i tot hi podrem descobrir com mantenir-nos en forma sense sortir de casa. Tenir una vida activa no és difícil, ni car, ni demana gaire temps: només cal una mica d’esforç i compromís i integrar l’exercici al dia rere dia.

  • “Una hora al dia d’exercici moderat és suficient per pal·liar els efectes de jornades laborals de vuit hores en feines sedentàries o amb molt poca activitat física”.
  • “Cal buscar un esport o una activitat física que ens motivin, intentar fer-los en bona companyia i integrar-los a la rutina diària”.

Javier Peña (col. 9840) és professor de la UVIC-UCC, on dirigeix el Centre d’Estudis en Esport i Activitat Física (CEEAF) i participa en el grup de recerca Sport Performance Analysis (SPARG). Ha fet d’entrenador, preparador físic i consultor de diversos equips i esportistes.

Comparteix:

Related Post

FEBRER 15, 2024

“Un jugador enfadat o...

Irene Pellicer Royo (col. 10073) va entrar en contacte amb l’esport a través de la...

NOVEMBRE 9, 2023

La màgia del Cross Training

La magia del cross training Autor: Josep Carles Peris (col. 60410) 206 pàgines...

SETEMBRE 21, 2023

Orientació en el medi

Autor: Toni Muné (col. 12532) 112 pàgines Editorial: Cossetània Data: novembre del...

MAIG 24, 2023

Els valors del futbol i la...

En aquest article Jordi Osua Quintana (col. 58621), autor del llibre ‘Vázquez...

MAIG 15, 2023

Les lesions en noies joves...

Un 41% de les noies catalanes que practiquen esports d’equip pateix alguna lesió que...

ABRIL 18, 2023

Recomanacions esportives de...

  Tot i que no acostumi a ser-ne el protagonista principal, l’esport i tot allò...