Mou-te! – Docusport

Share this post

Si els vostres fills fan servir sempre l’ascensor, seuen moltes hores davant d’una pantalla,van als entrenaments en cotxe, caminen poc i ja han oblidat on tenen la bici, estan en risc de ser físicament inactius.

Però podem evitar el risc del sedentarisme des de ben petits. Les criatures ja s’han de bellugar quan són nadons; han de jugar, córrer i saltar, i a partir dels cinc anys haurien de dedicar una hora diària  a fer activitat física intensa. Moure’s millora la salut, el benestar, l’autoestima i el rendiment intel·lectual. Amb aquest llibre aprendrem a quantificar si la nostra família es mou prou, a detectar els hàbits i les conductes que ens priven de fer una vida més saludable i a incorporar a la nostra rutina diària estratègies per canviar-los. Ens adonarem que seure menys i moure’ns més no costa tant.

La revolució de seure menys des de petits

Si els vostres fills fan servir sempre l’ascensor, seuen moltes hores davant d’una pantalla,van als entrenaments en cotxe, caminen poc i ja han oblidat on tenen la bici, estan en risc de ser físicament inactius. Però podem evitar el risc del sedentarisme des de ben petits. Les criatures ja s’han de bellugar quan són nadons; han de jugar, córrer i saltar, i a partir dels cinc anys haurien de dedicar una hora diària  a fer activitat física intensa. Moure’s millora la salut, el benestar, l’autoestima i el rendiment intel·lectual.

Amb aquest llibre aprendrem a quantificar si la nostra família es mou prou, a detectar els hàbits i les conductes que ens priven de fer una vida més saludable i a incorporar a la nostra rutina diària estratègies per canviar-los. Ens adonarem que seure menys i moure’ns més no costa tant.

Un pla

“Podem pensar, per exemple, que dos dies a la setmana anirem a l’escola caminant? O que esmorzarem sense televisió i així tindrem temps de posar música i ballar una mica abans de sortir cap a l’escola? Podem interrompre l’estona que dediquem a veure una sèrie aixecant-nos cada 10 minuts amb algun pretext?”

Els autors

Anna M. Puig Ribera (col. 8989)

és doctora en Exercici i Ciències de la Salut per la University of Bristol (Anglaterra), fa classes a la Universitat de Vic –Universitat Central de Catalunya– i coordina el Grup de Recerca en Esport i Activitat Física (GREAF) d’aquesta universitat. A vegades demana als seus alumnes que facin una volta a l’aula mentre l’escolten.

Joan Rusiñol

és llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i treballa a Catalunya Ràdio. També ha col·laborat a l’Ara, La Vanguardia, RAC1 i Nació Digital. Des que va conèixer l’Anna, sempre que treballa davant l’ordinador s’aixeca cada hora per estirar les cames.

Joan Rusiñol i Anna Puig
Comparteix:

Tags:

Related Post

AGOST 3, 2021

“M’has canviat la vida”

Fa més de deu anys que treballo en el món de l’exercici físic de la salut i en...

MARç 1, 2021

L’harmonia és la clau de...

“Compartir de tant en tant la visió del Perfeccionament Global (PG) amb els...

FEBRER 22, 2021

L’activitat física...

L’activitat física afavoreix la salut mental de les persones adultes i sembla una bona...

DESEMBRE 21, 2020

Som cos

És important recalcar que la fisioteràpia, l’osteopatia i les ciències de...

NOVEMBRE 5, 2020

Atletisme en tota...

Atletismo ¡y punto! Autor: A. Guillén Zurera 258 pàgines Editorial: Wanceulen Data:...

OCTUBRE 5, 2020

72 hores fonamentals

Protocolo PHATAN Autor: J. Fernández 221 pàgines Editorial: Saga Editorial Lloc i data:...