L’EFBE o Educació Física Basada en Evidències – Docusport

Share this post

Lo que funciona en tu clase. Educación Física basada en evidencias.

  • Autor: Domingo Blázquez Sánchez (col. 2507)
  • 120 pàgines
  • Editorial: Inde
  • Data: setembre del 2022

L’Educació Física ha estat sempre una assignatura present en l’ensenyament d’instituts i escoles. I la forma d’ensenyar-la sovint s’ha basat en l’experiència informal dels professors, més que no pas en una pedagogia sistemàtica i basada en un criteri sòlid i actualitzat. Lo que funciona en tu classe, escrit pel col·legiat i Dr. Domingo Blázquez, permet canviar aquest paradigma. A través d’un ampli treball en la matèria, el llibre mostra com podem aplicar les últimes innovacions educatives a l’Educació Física i ens dona consells sobre com adaptar-la als mètodes del segle XXI, amb la voluntat d’assolir l’excel·lència pedagògica.

Combinant teoria i casos pràctics, Blázquez demostra la importància de prendre les decisions educatives  basant-nos en un criteri sòlid i ben treballat a l’hora impartir l’assignatura. És el que ell engloba en el concepte d’Educació Física Basada en Evidències (EFBE). Per resumir-lo: a l’hora de decidir què ensenyar i de triar el mètode per fer-ho, és important basar-se en un coneixement científic i de garanties, més enllà d’opinions particulars. I aquest coneixement és el que proporcionen els últims estudis i investigacions científiques sobre el tema.

Lo que funciona en tu clase aporta coneixements clau per als professors per millorar en entorns educatius i apropar-se a l’excel·lència professional

Les pàgines de Lo que funciona en tu classe ens mostren la importància de la motivació en l’aprenentatge de l’Educació Física i ens proporcionen estratègies per despertar i mantenir-la en els alumnes. A la vegada, el llibre il·lustra els efectes  en el comportament d’altres elements com l’autonomia o la competència.

Per altra banda, també dona al lector rutines pràctiques per aplicar el mètode de l’Educació Física Basada en Evidències a l’hora de fer classe i de crear continguts didàctics. Hi trobarem, doncs, guies per iniciar-s’hi, exemples pràctics de diverses situacions i fins i tot qüestionaris per avaluar la satisfacció dels alumnes amb l’assignatura. En definitiva, un conjunt de coneixements clau per als professors per millorar l’esport en entorns educatius i apropar-se a l’excel·lència professional.

Llicenciat en Educació Física i doctor de Ciències de l’Educació per la Universitat de Barcelona, Domingo Blázquez és catedràtic a l’INEF, on ha exercit com a professor i director de la institució. És autor d’una desena de llibres sobre Educació Física, com ara Diez competencias docentes para ser mejor profesor de Educación (2013) o Enseñar por competencias en Educación Física (2009).

 

Índex

· Introducció

· Capítol 1: La necessitat de transformar i canviar l’Educació Física

· Capítol 2: Evidències científiques per motivar en Educació Física

· Capítol 3: Estratègies per motivar

· Capítol 4: Full de ruta

· Capítol 5: Aplicació pràctica

· Capítol 6: Mesura de la motivació

· Epíleg

Comparteix:

Related Post

ABRIL 19, 2024

Recomanacions esportives de...

Un altre any s’acosta Sant Jordi i volem que, en aquesta diada, l’esport...

NOVEMBRE 9, 2023

La màgia del Cross Training

La magia del cross training Autor: Josep Carles Peris (col. 60410) 206 pàgines...

SETEMBRE 21, 2023

Orientació en el medi

Autor: Toni Muné (col. 12532) 112 pàgines Editorial: Cossetània Data: novembre del...

MAIG 24, 2023

Els valors del futbol i la...

En aquest article Jordi Osua Quintana (col. 58621), autor del llibre ‘Vázquez...

ABRIL 18, 2023

Recomanacions esportives de...

  Tot i que no acostumi a ser-ne el protagonista principal, l’esport i tot allò...

NOVEMBRE 21, 2022

Fer conèixer els Pirineus...

Juga i coneix els Pirineus Autor: Josep Carles Peris 48 pàgines Editorial: Publicació...