Fer conèixer els Pirineus als més petits – Docusport

Share this post

Juga i coneix els Pirineus

 • Autor: Josep Carles Peris
 • 48 pàgines
 • Editorial: Publicació independent
 • Data: octubre del 2022

 

Acostar la muntanya i, en concret, els Pirineus als més menuts de la casa. I fer-ho d’una manera divulgativa, divertida i desafiant. Aquest és l’objectiu de Juga i coneix els Pirineus el tercer llibre de divulgació de l’esport i el medi del professor universitari i entrenador Josep Carles Peris (col. 60410). Ple de sopes de lletres, mots encreuats i ativitats de relacionar idees i pintar, el llibre permet a nens i nenes aprendre els conceptes bàsics de la muntanya, a la vegada que descobrir les activitats físiques que podem fer al medi natural. És en definitiva, un llibre perfecte per compartir en família i impulsar l’esport i el respecte per la natura.

A cada pàgina hi ha assignat un tipus de trencaclosques que Juga i coneix els Pirineus proposa als seus lectors de resoldre. Alguns d’ells estan acompanyats d’i·lustracions que els converteixen en més atractius per als més petits. D’altra banda, també hi apareixen explicacions breus d’alguns conceptes, com ara la història mitològica de l’origen de la paraula ‘Pirineus’ o informació sobre la flor Edelweiss.

A la vegada, el llibre dona informació sobre disciplines com el senderisme i els tipus de camins que podem trobar a la muntanya, com ara els de gran recorregut, els de petit recorregut o els locals. També hi trobarem consells bàsics adreçats a nens i nenes per garantir la seguretat en les activitats que tinguin lloc en aquest entorn. Tot per combinar el fet de passar una estona entretinguda amb el d’assimilar conceptes sobre el món de l’esport i la muntanya.

‘Juga i coneix els Pirineus’ també permet aprendre sobre les parts de les muntanyes

Una vida de divulgació de l’activitat física

A banda d’aquest títol, Josep Carles Peris també és l’autor de dos altres llibres, Sopa de letras Crosstraining Crosstraining SportEs tracta de propostes editorials amb un objectiu similar però que són específics de la disciplina esportiva del crosstraining, de la qual Peris és practicant i entrenador professional. A través d’aquest, Peris tracta de fomentar la motivació per l’exercici físic i de crear una forma entretinguda perquè nens i nenes puguin aprendre més sobre aquest esport.

Des de la seva formació en el món de l’activitat física, Peris ha apostat sempre per difondre’n la importància; “com si fos un profeta”, afirma ell. Assenyala que en l’actualitat el sedentarisme i l’estrès crònic són dos grans problemes del món actual i dos elements que fan emmalaltir els ciutadans dels països desenvolupats i que és necessari contrarestar-ho, així com també el que ell percep com al·lèrgia a la incomoditat.

“En la contínua recerca d’aportar valor a la societat, vaig veure la possibilitat de poder autopublicar a Amazon, ja que es podia ajustar al meu tipus de feina i temps que tenia”

És d’aquesta manera que veu en els professionals de l’esport com ell, una oportunitat per “canviar vides”, gràcies al paper que exerceixen en la salut. Per a Peris, els llibres que ha autoeditat i publicat de forma independent són una via més per revertir la tendència cap al sedentarisme i impulsar uns hàbits de vida saludables a tots els nivells i a llarg termini. “En la contínua recerca d’aportar valor a la societat, vaig veure la possibilitat de poder autopublicar a Amazon, ja que es podia ajustar al meu tipus de feina i temps que tenia”, explica.

A banda dels llibres, Peris també fa divulgació a través de seu canal de Youtube, ‘Televiajar‘, el seu Instagram, en els quals mostra als qui el segueixen rutes de muntanya.

Índex

 • Els Pirineus
 • La flora i la fauna
 • Activitats físiques al medi natural
 • Cuidem la natura
 • Seguretat a la muntanya
 • Solucions
 • Sobre l’autor

 

Josep Carles Peris (col. 60410) és graduat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per la Universitat Rovira i Virgili i ha cursat el Màster de Readaptació a l’Activitat Física i a la Competició Esportiva de la Universitat de Girona. Actualment exerceix com a professor universitari a l’Escola Universitària de la Salut i l’Esport de Barcelona i com a entrenador de crossfit a Zois Crossfit.

Comparteix:

Related Post

OCTUBRE 10, 2022

L’EFBE o Educació...

Lo que funciona en tu clase. Educación Física basada en evidencias. Autor: Domingo...

NOVEMBRE 5, 2020

Atletisme en tota...

Atletismo ¡y punto! Autor: A. Guillén Zurera 258 pàgines Editorial: Wanceulen Data:...

OCTUBRE 5, 2020

72 hores fonamentals

Protocolo PHATAN Autor: J. Fernández 221 pàgines Editorial: Saga Editorial Lloc i data:...

SETEMBRE 15, 2020

Mirant als pares

Des de la graderia Autors: J. Arumí, A. Juncà, G. Pla (tots tres col·legiats) 128...

DESEMBRE 13, 2019

MVM, futbol i política

Vázquez Montalbán. Fútbol y política Autors: Jordi Osúa (col. 58621) 240 pàgines...

NOVEMBRE 5, 2019

Marxa nòrdica

Marxa nòrdica. Manual pràctic Autora: Cristina Borràs (col. 61344) Pàgines: 96 Lloc i...