Atletisme en tota l’expressió – Docusport

Share this post

Atletismo ¡y punto!

  • Autor: A. Guillén Zurera
  • 258 pàgines
  • Editorial: Wanceulen
  • Data: 2020

Els humans correm des que som humans, tot i que esportivament també en diem atletisme. Amb aquest llibre del nostre company Alfonso Guillén, però, podrem veure que hi ha moltes modalitats i espais per córrer. I no solament això, sinó que també tindrem moltes raons per posar-nos-hi. Tot és atletisme, independentment del lloc on es faci o de l’edat en què es practiqui. Ara bé, des de les pàgines del text que ha escrit l’Alfonso coneixerem amb més detall tots els caires d’un poliedre basat en el mateix fenomen de córrer, per bé que no sempre es pugui fer de la mateixa manera.

Perquè la publicació té com objectiu donar a conèixer l’atletisme a tots els segments d’edat. Constitueix una lectura entretinguda, amb moltes històries i anècdotes, que també tenen un factor motivacional important, tant per a atletes com per a entrenadors. Són històries que inspiren i que provoquen ganes d’entrenar-se i de millorar el nivell atlètic personal. També s’hi explica com entrenen els atletes d’elit i quines marques tenien de joves. Sens dubte, es toquen tots els pals de l’atletisme (la pista, a l’aire lliure, el cros, la pista coberta, la ruta i la muntanya).

Tot això és possible perquè està escrit des del punt de vista de l’atleta, de l’entrenador i de l’organitzador tot en un, tres facetes que conviuen en el dia a dia del nostre company, un autèntic apassionat de l’atletisme.

Com diu el recordman estatal de 3.000 m obstacles (8’05”69, poca broma), a més de subcampió europeu (2018) i tres vegades campió d’Espanya (2018-2019 i 2020), Fernando Carro al pròleg, el nostre company “ha aconseguit de transmetre en aquest llibre, no solament el coneixement sobre aquest esport que estimem, sinó també la passió que hi sent. El llibre que teniu a les mans fa un recorregut fonamental no solament per les estadístiques, sinó que es capbussa en el passat, n’analitza el present i en projecta el futur. […] Igual que jo no podreu deixar de llegir-ne ni un sol capítol i beureu de la passió de l’autor”.

Atleta, supera la teva marca! Admet que molts rècords no són al teu abast, però molts d’altres sí

Una valoració que només repassant l’índex que va exposant Alfonso Guillén amb passió també expressiva, parlant el llenguatge del lector actual, dibuixa una visió panoràmica i alhora detallada d’aquest esport clàssic, ja dels mateixos grecs olímpics, i que així mateix arrela i s’endinsa en la pròpia condició humana.

L’entrenador és una figura clau per assolir grans fites esportives

Algunes perles sobre…

La superació i les marques: “Busca el teu lloc en l’atletisme. Marca’t reptes. Intenta tenir sempre una motivació i intenta superar-te. […]Portar un diari d’entrenament és una eina molt útil per als atletes, que ens permet veure com evolucionem d’una temporada a una altra. […] Competeix donant el millor de tu. Afronta la competició com el que és: una prova esportiva on cal rendir el màxim nivell amb el que tens en aquell moment… i punt! No vagis més enllà, perquè no hi ha més enllà. És només ESPORT!

Els màsters: “Des de fa unes quantes temporades, als atletes veterans de tota la vida ens van batejar com a màsters. Pensant-ho bé, crec que hem guanyat en importància, ja que veterà sona més a persona gran, i màster, en canvi, sona més a persona important i amb experiència. ¿No ho creus? “

Els entrenadors: “Una figura clau perquè s’aconsegueixin grans èxits esportius. Una figura el treball de la qual és poc reconegut i que, de vegades, es critica molt. Estem parlant dels entrenadors. […] que dediquen molts minuts i moltes hores del seu dia a dia, no només a ser als entrenaments, sinó també a preparar-los, a buscar informació i a seguir formant-se. Que estan sempre donant suport als seus atletes, a les verdes i a les madures”

Alfonso Guillén Zurera (col. 12507)

Data naixement: 11/09/1974. Casat i amb dos fills. Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per l’INEFC de Barcelona (1994-1999). Tècnic d’esports de l’Ajuntament de Canovelles des del 2001. Entrenador del Club Atletisme Canovelles des de la seva fundació l’any 1999

Índex
Escalfament
Pròleg de Fernando Carro Morillo
Capítol 1: Els rècords i les grans marques

Capítol 2: Els grans campionats

Capítol 3: El camp a través

Capítol 4: La pista coberta

Capítol 5: La ruta i les curses populars

Capítol 6: L’atletisme màster

Capítol 7: Les curses de muntanya

Capítol 8: Els mítings i altres campionats

Capítol 9: Entrenaments

Capítol 10: Altres curiositats i anècdotes

Capítol 11: Atletes a la xarxa

Capítol 12: Valors de l’atletisme

Capítol 13: El futur és seu

Al so de la campana… Última volta!

Si estàs interessat en aquesta publicació, posa’t en contacte amb l’autor:
aguillen@canovelles.cat

 

Comparteix:

Related Post

ABRIL 19, 2024

Recomanacions esportives de...

Un altre any s’acosta Sant Jordi i volem que, en aquesta diada, l’esport...

NOVEMBRE 9, 2023

La màgia del Cross Training

La magia del cross training Autor: Josep Carles Peris (col. 60410) 206 pàgines...

SETEMBRE 21, 2023

Orientació en el medi

Autor: Toni Muné (col. 12532) 112 pàgines Editorial: Cossetània Data: novembre del...

MAIG 24, 2023

Els valors del futbol i la...

En aquest article Jordi Osua Quintana (col. 58621), autor del llibre ‘Vázquez...

ABRIL 18, 2023

Recomanacions esportives de...

  Tot i que no acostumi a ser-ne el protagonista principal, l’esport i tot allò...

ABRIL 5, 2023

Ana Pujol, una vida amb el

Ana Pujol va rebre, el passat mes de febrer, el Premi a Millor Dirigent d’Associació...