El Fitkid combina dansa i acrobàcia – Docusport

Share this post

El Fitkid és una disciplina esportiva que combina la dansa i l’acrobàcia i que va néixer a partir de la inquietud dels nens i nenes als quals tant agrada ballar i fer rodes, verticals… Es basa en unes característiques que el fan molt interessant per als infants, però també fins a l’edat adulta.

Es podria dir que el Fitkid ha estat “ideat” pels mateixos infants, ja que la seva activitat natural són ingredients del Fitkid. Es tracta, doncs, d’una disciplina molt completa, en la qual es fusiona l’elegància de la dansa amb l’espectacularitat de l’acrobàcia i que permet crear un show que resulta atractiu per a tots els públics. L’any 1994 es va organitzar la primera competició de Fitkid, va ser al Palau de Congressos de Barcelona, mentre que l’any 2000 se’n va celebrar la primera competició internacional, esdevinguda a Györ (Hongria).

La disciplina consisteix en el treball de la tècnica de dansa, l’entrenament d’elements acrobàtics, a fi d’elaborar coreografies de diferents estils. Actualment, el Fitkid també es pot complementar amb diferents modalitats: Dance show, Fantasia, i Danses Urbanes: Jazz funk, Dance pop i Hip-hop.

Dansa i acrobàcia

Com que el Fitkid conté els elements inherents a la mateixa naturalesa d’activitat física dels menuts, en resulta una pràctica motivadora i atractiva. Evidentment, tant la dansa com l’acrobàcia s’han de treballar sempre amb la necessària adaptació a l’edat dels destinataris.

Més concretament, de la dansa es treballa la tècnica, els girs, salts, equilibris i la flexibilitat, a fi d’aconseguir un moviment elegant i fluid. Es treballa el moviment i s’ensenya com col·locar el cos i a descobrir-ne moltes de les seves possibilitats.

De l’acrobàcia s’agafa el treball de força, de pliometria, així com també de col·locació (per bé que amb un enfocament diferent de com es fa en la dansa); els practicants aprenen a orientar-se en diferents posicions (invertida i fins i tot aèria). El més interessant d’aquesta feina d’acrobàcia és el que aporta als infants: els ensenya que l’esforç té recompensa, perquè és molt fàcil veure’n els avenços, ja que els practicants són capaços de fer allò que abans no podien; i a mesura que assoleixen les fites, guanyen confiança en ells mateixos… També ensenya a animar el company perquè li surti allò per què ha treballat tant, i a alegrar-se’n quan ja domina un element nou.

Realment, la combinació dansa-acrobàcia ofereix moltes possibilitats. A més a més, el fet de tenir modalitats diferents permet treballar les coreografies de manera molt diversa: amb músiques molt actuals, o bé amb un tema més clàssic, afrontar un musical, ambientar la coreografia en una pel·lícula o sèrie de moda… Sens dubte, aspectes que “enganxen” els practicants.

Partida de naixement: el 1994 al Palau de Congressos de Barcelona com a competició de fitnes infantil

Enganxada al Fitkid

Estic “enganxada” al Fitkid des que el vaig conèixer fa vint anys. Quan vaig començar a estudiar INEF, ja era entrenadora de Fitkid, i tot el que aprenia i estudiava ho aplicava “als meus nens i nenes”.

El Fitkid va unir les meves passions:  la dansa, l’acrobàcia i els nens. És una forma de treballar realment molt enriquidora, ja que pots aplicar-hi diferents tècniques en funció del grup, dels nens…  Hi ha a qui li agrada més ballar, o saltar i estar cap per avall…

I amb el Fitkid tens una eina molt potent per treballar amb els teus alumnes. Jo havia fet dansa i havia fet gimnàstica esportiva, però notava que em faltava alguna cosa…  Fins que la vaig trobar.

Ara coordino i imparteixo el Curs d’Instructor de Fitkid, que em sembla una oportunitat fantàstica per traspassar tot el que he après durant aquests vint anys, perquè d’altres també puguin aprofitar-ho en les seves classes i traslladar-ho als seus alumnes.

Sóc directora d’Aerodance, una escola de Fitkid a Sant Adrià de Besòs, on els alumnes comencen amb tres anyets i ho deixen quan les seves obligacions (universitat, feina…) ja no els permet coordinar els horaris.  I tot i així, quan tenim l’oportunitat ens tornem a ajuntar i ballem.  Com l’any passat, quan ens vam aplegar 40 exalumnes per ballar en l’aniversari de Fitkid.

I fa un parell d’anys també vaig iniciar l’activitat a l’Hospitalet de Llobregat, on visc i on els meus fills van a escola.  Vaig començar amb 15 alumnes i en un parell d’anys ja en som 60!  Sens dubte, és una disciplina molt potent per a tots aquells que ens dediquem al món de la dansa i/o l’acrobàcia.

I no cal dir que en sóc una apassionada!

Lídia Simón

 

+ info: www.adcaerodance.com / www.fitkid.org

 

Lídia Simón, directora d’Aerodance i col·legiada 13732

adcaerodance@gmail.com

Comparteix:

Related Post

JULIOL 23, 2024

La família COPLEFC als JJOO...

Professionals esportius titulats en CAFiE que formen part del Col·legi tenen un paper...

JULIOL 6, 2024

“El món dels esports...

Mercè Soler i Canudas (col. 4144) ha estat reconeguda recentment com a ‘Veterana...

ABRIL 5, 2023

Ana Pujol, una vida amb el

Ana Pujol va rebre, el passat mes de febrer, el Premi a Millor Dirigent d’Associació...

MARç 6, 2023

“Córrer, per a mi, és...

Mitja vida dedicada a l’atletisme, i molta energia per seguir aportant i...

GENER 18, 2021

Orgullosa, futbol per a la...

Des de fa tres anys l’INEFC Barcelona col·labora amb la Federació Catalana de Futbol...

NOVEMBRE 5, 2020

Atletisme en tota...

Atletismo ¡y punto! Autor: A. Guillén Zurera 258 pàgines Editorial: Wanceulen Data:...