Creixem pels nostres mèrits i amb segell propi – Docusport

Share this post

Tercera Memòria que signo. Ha arribat el moment de girar la vista enrere i repassar el que ha suposat l’any 2018. Aquesta Memòria que teniu a les vostres mans vol reflectir les activitats més significatives desplegades en tots els fronts del nostre Col·legi. Sens dubte, és un document important, ni més ni menys que la nostra targeta de presentació renovada un any més. Però també hem intentat que permeti percebre el que som.

   Permeteu-me dir, perquè n’estic convençut després de llegir aquestes pàgines, que és un segell cada vegada més definit, més ben dibuixat i perfilat. Més nítid. És la meva conclusió del 2018. Ho dic perquè hem sabut treballar en les diverses direccions que ens corresponen com a Col·legi.

   La Memòria, efectivament, volem que acompleixi una doble finalitat: d’una banda, com deia, mostrar allò més rellevant que heu de saber que s’ha fet des de la Junta i els cercles de responsabilitat del COPLEFC, sigui com a experts col·laboradors des de les diverses comissions, des de l’equip implantat al territori mitjançant les diverses delegacions i del conjunt de professionals que mantenen el tremp del Col·legi dia rere dia. Però d’altra banda, complementàriament, la Memòria també ha de saber transmetre qui som més enllà de les activitats específiques. Com si diguéssim, es tracta de posar damunt la taula no solament els actes, sinó també l’ànima. Perquè és en aquesta confluència que assolim el nostre segell propi, un aspecte que d’aquest 2018 vull destacar.

   En primer lloc, hem treballat en la direcció del col·lectiu: hem treballat per i per als col·legiats, i associats; el conjunt de col·legiats i col·legiades, i associats i associades, sou la causa i la finalitat de la nostra existència. I de fet, sou també el paraigua per a la Junta de Govern. En aquest sentit, suposa una veritable alegria constatar que si l’any passat ja vam assolir el rècord de col·legiació, enguany l’hem superat novament. Aquest no és un fet merament numèric; tinc el convenciment que això passa per diverses causes, algunes de caràcter legal, però d’altres producte de l’esforç comunicatiu que estem duent a terme ja fa anys per explicar el que som. Hem treballat en la direcció del col·lectiu, a més, incorporant-hi els associats; també els volem entre nosaltres, perquè són la clau de volta necessària que ens converteix en el Col·legi de Professionals –de tots els veritables professionals– de l’Activitat Física i de l’Esport, que responen a una formació oficial reglada.

   També hem volgut treballar en la direcció de la presència social, amb un notable esforç d’intervenció i col·laboració amb tots els actors vinculats amb el sector. Tinc la percepció que ens hem guanyat la consideració d’igual a igual amb tothom.

   I així mateix hem treballat en la direcció de la defensa de la professió: sigui en uns casos preveient i amb voluntat d’incidència en el nou marc regulador que s’acosta, però no dubtant, quan ha calgut fer-ho, mitjançant la denúncia i la reclamació del respecte que ens mereixem.

   Aquests vectors configuren el que és el nostre segell propi, una actuació i una ànima que ve avalada pel creixement continuat del nostre col·lectiu, la qual cosa em permet afirmar que estem en el bon camí. Un camí que l’any 2019 també es planteja farcit de reptes i oportunitats. Entre d’altres, la convocatòria de noves eleccions a la Junta de Govern del Col·legi, per donar-vos una vegada més la veu a tots vosaltres.

Pere Manuel (col. 8570), president

Comparteix:

Related Post

MARç 20, 2024

“Per un Col·legi fort,...

Pere Manuel Gutiérrez (col. 8570) va revalidar, en les eleccions del 31 de gener...

DESEMBRE 13, 2023

“Quan corro és quan penso...

Alícia Martínez Jiménez (col. 69475) té 68 anys, però ocupa el temps fent dues...

JUNY 28, 2023

“La gamificació pren cada...

Anaïs Buffa Arroyo (col. 68158) ha estat una de les guardonades amb el premi a millor...

GENER 27, 2021

“Secció COPLEFC” a...

Durant el confinament, en una de les reunions de treball amb totes les delegacions del...

MAIG 25, 2020

L’esperit del Concurs...

Un conjunt de més de cinquanta fotografies, expressió dels valors i les emocions que...

ABRIL 16, 2020

Cesc Escolà viu a ritme de...

COL·LEGIAT 62560 Operación Triunfo té com a responsable de la condició física dels...