Som cos – Docusport

Share this post

És important recalcar que la fisioteràpia, l’osteopatia i les ciències de l’activitat física i l’esport és complementen perfectament.

És important recalcar que tant la fisioteràpia, com l’osteopatia i les ciències de l’activitat física i l’esport es complementen perfectament i poden treballar conjuntament per aconseguir uns objectius en els clients o en els pacients.

Un entrenador personal té com a objectius estudiar com funciona el cos humà i fer exercicis de forma saludable, promoure la salut i el rendiment de les persones. Un fisioterapeuta treballa per estabilitzar les lesions, impedeix que aquestes progressin de forma negativa i alleuja els dolors. I per la seva banda, l’osteòpata busca la disfunció en el cos i el treballa buscant-ne l’equilibri. Cadascuna d’aquestes disciplines aporta una perspectiva diferent però complementària al món de l’activitat física i la salut, i amb aquest plantejament global és com neix SOMCOS.

 

Entrenador personal, fisioterapeuta i osteòpata, un triangle virtuós

La meva experiència

Fa quinze anys que vaig començar el meu camí com a professional en aquest món del cos. Primer vaig cursar el Cicle Formatiu de Grau Superior d’Animació Fisicoesportiva al CAR de Sant Cugat. Vaig veure que aquest món m’apassionava i vaig seguir i ampliar la meva formació fent el Grau de Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport  (CAFiE) i, després, encara vaig continuar amb el Màster d’Osteopatia a l’Escola d’Osteopatia de Barcelona (EOB).

I a partir d’aquí ja va venir l’emprenedoria, el naixement de SOMCOS, on treballo i treballem per aconseguir aquesta visió global de la salut. I això ho afrontem holísticament, des dels diferents àmbits, per a la qual cosa els nostres professionals fan un “canvi de barret”, d’acord amb les necessitats del pacient o client.

La professionalitat permet fer un “canvi de barret” quan cal

Els tractaments són personalitzats, una línia de treball que al món de la salut cada vegada és més indispensable, i hi ha un seguiment constant per veure l’evolució que va assolint la nostra feina en la persona. Per això mateix, a SOMCOS entenem que cal apostar per grups professionals multidisciplinaris. En el nostre cas, concretament,  som la Mireya Pelegrín, que és fisioterapeuta i osteòpata, i jo mateix, amb capacitats i tasques d’entrenador personal i osteòpata, però també tenim col·laboradors externs quan el tractament o el pacient ho exigeix.

Les bases del futur

Ara mateix, des del servei a les persones i el desig emprenedor, busquem ampliar el nostre equip amb professionals relacionats amb el món de l’entrenament personal i la nutrició, tot insistint en una visió global del cos i les seves necessitats. Ara bé, en aquest plantejament és fonamental aportar confiança, serietat i professionalitat als nostres pacients o clients (segons el que correspongui, que no és el mateix), i és per això que els nostres professionals disposen de formació reglada i pertanyen als col·legis professionals corresponents de cada disciplina, una manera d’evitar intrusismes indesitjables.

Un altre element cada vegada més necessari i que apliquem a l’equip de SOMCOS es el treball conjunt, amb la plena col·laboració entre els professionals que en formen part per tenir en tot moment l’estratègia més adient que pugui facilitar el màxim benestar a les persones. La feina en equip, mitjançant les reunions i intercanvi d’opinions quan calen, facilita precisament segones opinions i contrast de visions del cas de què es tracti, així com la possibilitat de valorar quin és el professional més adequat en aquell moment amb un pacient o client en concret.

Oportunitat i pandèmia

Cal reconèixer que actualment el món de la salut viu socialment un moment àlgid, en prendre’s més clarament consciència i desig de preservar-la, i això suposa diversitat de necessitats, que poden anar des de la simple prevenció de lesions, com la conscienciació corporal, o bé la preparació per a proves esportives o bé davant de possibles oposicions, així com aspectes molt variats, com guanyar força, la readaptació esportiva, el tractament de problemes musculars, o simplement tenir més cura del cos i gaudir de l’esport i la salut.

La pandèmia ens recorda que l’esport i el moviment són vida, són salut!

Així mateix, la pandèmia ha generat en la gent aquesta consciència que l’esport i el moviment són vida, són salut. Però davant el tancament de centres i la dificultat en la interacció social, nosaltres hem apostat per l’aproximació treballant a domicili, on portem tot el material necessari i seguim totes les mesures preventives i de seguretat; és la nostra aportació, com a professionals i empresa per aconseguir que el client/pacient eviti el contacte amb més persones, gaudeixi d’un espai plenament segur i de màxima confiança, al marge de no perdre temps en desplaçaments i gaudir d’un servei individualitzat.

Més informació: somcos.

Daniel Rodríguez Ropero  és col·legiat 56788 del COPLEFC i osteòpata diplomat, amb número 643 al Registre Osteòpates d’Espanya

El “canvi de barret” quan ho necessito es basa en el coneixement i l’aptitud. Vaig fer el CFGS d’Activitats Fisicoesportives (setembre 2005-juny 2007) a l’IES del CAR de Sant Cugat del Vallès. Després vaig fer el Grau en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (octubre 2008-juny 2012) a la Universitat de Vic. I en tercer lloc, tinc el Màster en Osteopatia (setembre 2015-juliol 2018) que vaig cursar a l’Escola d’Osteopatia de Barcelona (EOB, adjunta a la UPF). Per tant, ara em considero entrenador personal, readaptador esportiu i osteòpata, a més d’haver treballat en centres de fitnes, com a socorrista, monitor de cases de colònies i en casals d’estiu i d’haver-me dedicat també al rendiment com a segon entrenador de natació.

Comparteix:

Related Post

FEBRER 15, 2024

“Un jugador enfadat o...

Irene Pellicer Royo (col. 10073) va entrar en contacte amb l’esport a través de la...

MAIG 15, 2023

Les lesions en noies joves...

Un 41% de les noies catalanes que practiquen esports d’equip pateix alguna lesió que...

FEBRER 21, 2023

“L’esport fomenta factors...

L’activitat física com a forma d’inclusió de persones en situació...

GENER 26, 2023

“Qualsevol activitat...

Entrevista a la Dra. Anna Puig Ribera, col·legiada 8989. La Dra. Anna Puig Ribera té a...

GENER 16, 2023

Activitat física i trastorns...

L’activitat física com a eina per a la millora del benestar de les persones que es...

NOVEMBRE 2, 2022

I tu, ja saps amb qui...

Els professionals de l’activitat física i l’esport programen, dirigeixen i...