Mou-te! – Docusport

Share this post

Si els vostres fills fan servir sempre l’ascensor, seuen moltes hores davant d’una pantalla,van als entrenaments en cotxe, caminen poc i ja han oblidat on tenen la bici, estan en risc de ser físicament inactius.

Però podem evitar el risc del sedentarisme des de ben petits. Les criatures ja s’han de bellugar quan són nadons; han de jugar, córrer i saltar, i a partir dels cinc anys haurien de dedicar una hora diària  a fer activitat física intensa. Moure’s millora la salut, el benestar, l’autoestima i el rendiment intel·lectual. Amb aquest llibre aprendrem a quantificar si la nostra família es mou prou, a detectar els hàbits i les conductes que ens priven de fer una vida més saludable i a incorporar a la nostra rutina diària estratègies per canviar-los. Ens adonarem que seure menys i moure’ns més no costa tant.

La revolució de seure menys des de petits

Si els vostres fills fan servir sempre l’ascensor, seuen moltes hores davant d’una pantalla,van als entrenaments en cotxe, caminen poc i ja han oblidat on tenen la bici, estan en risc de ser físicament inactius. Però podem evitar el risc del sedentarisme des de ben petits. Les criatures ja s’han de bellugar quan són nadons; han de jugar, córrer i saltar, i a partir dels cinc anys haurien de dedicar una hora diària  a fer activitat física intensa. Moure’s millora la salut, el benestar, l’autoestima i el rendiment intel·lectual.

Amb aquest llibre aprendrem a quantificar si la nostra família es mou prou, a detectar els hàbits i les conductes que ens priven de fer una vida més saludable i a incorporar a la nostra rutina diària estratègies per canviar-los. Ens adonarem que seure menys i moure’ns més no costa tant.

Un pla

“Podem pensar, per exemple, que dos dies a la setmana anirem a l’escola caminant? O que esmorzarem sense televisió i així tindrem temps de posar música i ballar una mica abans de sortir cap a l’escola? Podem interrompre l’estona que dediquem a veure una sèrie aixecant-nos cada 10 minuts amb algun pretext?”

Els autors

Anna M. Puig Ribera (col. 8989)

és doctora en Exercici i Ciències de la Salut per la University of Bristol (Anglaterra), fa classes a la Universitat de Vic –Universitat Central de Catalunya– i coordina el Grup de Recerca en Esport i Activitat Física (GREAF) d’aquesta universitat. A vegades demana als seus alumnes que facin una volta a l’aula mentre l’escolten.

Joan Rusiñol

és llicenciat en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i treballa a Catalunya Ràdio. També ha col·laborat a l’Ara, La Vanguardia, RAC1 i Nació Digital. Des que va conèixer l’Anna, sempre que treballa davant l’ordinador s’aixeca cada hora per estirar les cames.

Joan Rusiñol i Anna Puig
Comparteix:

Tags:

Related Post

ABRIL 19, 2024

Recomanacions esportives de...

Un altre any s’acosta Sant Jordi i volem que, en aquesta diada, l’esport...

FEBRER 15, 2024

“Un jugador enfadat o...

Irene Pellicer Royo (col. 10073) va entrar en contacte amb l’esport a través de la...

NOVEMBRE 9, 2023

La màgia del Cross Training

La magia del cross training Autor: Josep Carles Peris (col. 60410) 206 pàgines...

SETEMBRE 21, 2023

Orientació en el medi

Autor: Toni Muné (col. 12532) 112 pàgines Editorial: Cossetània Data: novembre del...

MAIG 24, 2023

Els valors del futbol i la...

En aquest article Jordi Osua Quintana (col. 58621), autor del llibre ‘Vázquez...

MAIG 15, 2023

Les lesions en noies joves...

Un 41% de les noies catalanes que practiquen esports d’equip pateix alguna lesió que...